Wat hadden we weer een hele leuke groep cursisten! De sfeer was erg goed en iedereen is naar huis gegaan met het gevoel dat ze hun camera veel beter hebben leren kennen. 

Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan dus als leuke ‘test’ spelen we na de presentatie altijd een leuke uitdagende quiz. Dit is voor ons altijd een goed moment waarop wij kunnen zien of iedereen alles goed begrepen heeft. De manier waarop je de camera echt leert kennen, is tóch wel om de theorie in praktijk te brengen. Het weer zat helaas een beetje tegen, maar na de lunch was het gelukkig droog en zijn we naar Slot Zeist gegaan voor de fotografie opdrachten.

Bij een van de opdrachten is het de bedoeling om de beweging van rijdende auto’s vast te leggen. Hiervoor moet je de camera op een statief zetten (die wij verzorgen) en een lange sluitertijd instellen. Voor automobilisten is het alleen niet altijd even duidelijk wie wij zijn of wat wij doen. Het was dus een grappig gezicht om sommige automobilisten te zien afremmen, omdat ze dachten dat ze geflitst zouden worden. 

De favoriete opdracht was toch wel weer de eindopdracht; een mooi portret van een van je medecursisten maken. Naar onze mening is dit erg goed gelukt en is iedereen naar huis gegaan met een mooi portret van zichzelf.

Wij kijken weer uit naar de volgende fotografie cursus!